Snaaaaaart!!


Ja vad ska man säg? Ingen bebis ännuuuuuuu:S:S:S MEn enligt läkaren som undersökte mig igår så hade det börjat mogna då jag faktiskt var liiite öppen...ytterst lite, MEN ÖPPEN ;) Hoppas det sker snaaaart. Man kan ju aldrig säga när det blir men när läkaren säger till en att behålla sin mvc-tid den 20:e FAST det inte verkar bli ett besök där den 20:e.....känner man sig väldigt glad:D Snart...snaaaaaaart har vi vår bebis hos oss!!! *

Ska dock inte tro på detta till 100 % men jag hoppas verkligen!!! Hade känningar igår, men inga direkt idag så vi får se....

Annars blir det att städa, byta sängkläder samt vädra alllllt.....för att sedan besöka världens goaste tjej och hennes sambo som precis fått sin lilla Alva!! :D Sååå mysigt det ska bli att få hålla en liten underbar & helt nyfödd bebis!! Älskar doften!Hoppas alla andra har en fin dag och att solen skiner hos er också*


Chaooo*


Snart ett helt nytt liv = Ny blogg!Jag använder min blogg för att tjöta av mig mest och dela med mig av min vardag, och visst är det ngn som är intresserad av att läsa så är det ju alltid kul, men som sagt- så skönt att bara ha en ego-sida där man får skriva om vad man vill;) Kommer iaf att starta en ny blogg där jag ska vara duktigare med bilder & annat så det även blir roligare att följa för den som har lust!

Snart börjar ju ett helt nytt liv som mamma och jag längtar fruktansvärt mycket! Idag har jag gått över tiden 6 dagar, då man räknar att man gått fullt i vecka 39+6... jag skulle liksom ha min lille bebis den 7 juni:P
Sambon säger att den trivs för bra där inne för att komma ut? Hmmmm.....Man blir dock inte lättare till vikten & lite humörsvängningar grabbar sin plats närsom haha. Känner jag mig uttråkad så måste ngt hända på 2 röda och gör det inte det- då sambon tex tar allt i sin slowmotion-takt- så får jag mer eller mindre ett ryck;)

Från det ena till det andra....så blir det att gå på barnkalas idag! Väninnan Nathalie´s son har fyllt hela 1 år och det ska självklart firas:) Ska bli mysigt att träffa bekanta & äta gott*
Imorgon är det måndag igen och sambon ska jobba, så efter kalaset blir det att hitta på så mkt annat kul som möjligt för att känna att man utnyttjat ledigheten:) Han håller nog tummarna att jag åker in inatt och föder så han slipper jobba;)

Hoppas alla kommer att ha en bra dag!
Chaoo


BF-DAGEN IGÅR!!Igår - 7 Juni, var mitt datum för beräknad födsel!!! FATTAR NI ELLER????!?!?!?! :D

Nu händer det iaf väldigt snart, även om jag trodde att den lille skulle titta ut tidigare- som en barnmorska också trodde- så vill den ännu inte lämna "boet" .....

Såå spännande men sååå skrämmande att det snart händer! Helt galet...många känslor på en och samma gång! SKa fortsätta att dansa runt här hemma, städa och promenera.....ska även unna mig en frisörtid idag för klipp & slingning =)!


Håll nu tummarna för mig att bebis vill komma snart;) Efter att frisörtiden är avklarad helst....? ;DChaooooo*


Såhär liten var magen minsann innan när jag var hyffsat tidigt in i min graviditet...MEN NU...? Jösses. Återkommer med bild som ska tas idag onsdag då jag ligger exakt på vecka 40+0 =)

Sveriges Nationaldag!Ja då var det nationaldagenman man skulle fira idag! Vi firar inte så speciellt allt faktiskt, vi har grillat och ätit gott hos min sambos farföräldrar=) Mysigt & enkelt är vad det ska vara. Sålänge man samlas och umgås*

Man bör inte klaga på värmeböljan som hängt över Varberg idag, MEN den är olidlig....vi får inte in luft i lägenheten nu heller och klockan är liksom 21.00!! Min graviditet får sig verkligen en testkörning och jag känner mig halvt döende och tycker faktiskt att det är ok att jag gnäller lite...


Hur har ni firat dagen?

Bildkälla: Google


Sol <3

Underbara SOL :D Och värme såklart. Älskar denna årstid mest av alla och älskar hur folket tar sig ut och joinar ;)
Idag är det grillning med vänner på schemat, men innan dess får vi se till att utnyttja dagen så vi ej sitter inne:S

Kan tänka mig att många drar till stranden idag för det är verkligen härligt ute! Får la se om även vi drar dit! Annars finns ju alltid fästningen där många samlas för ungefär samma syfte!


Hoppas ni har det lika härligt som vi och isf utnyttjar dagen utomhus:)


KramSjunde himlen + kaffeJaha här sitter man och skriver allt & inget spec. som vanligt, men det är ju faktiskt min såkallade "dagbok" där jag ska få skriva av mig om allt möjligt! Har kanske inte direkt mycket energi att lägga upp olika tips osv, men så småningom kan det ju också dyka upp!

Trodde att solen skulle kika fram idag men det ser inte alls ljust ut på himlen tyvärr...sov ju bort hela fina eftermiddagen igår:( Dumt att man inte kan välja sina trötta dagar!

Men men! Nu blir det snart att kolla på "Sjunde himlen" på 5:an som jag brukar hinna me, samt avnjuta en kopp kaffe! Älskar den serien av ngn anledning...så mysig sammanhållning samtidigt som de faktiskt får med mkt kaos och bråk i prästfamiljen. Gillar väl att de inte överdriver på så sätt att en prästfamilj är felfri helt enkelt, utan faktiskt har samma problem i livet som alla andra! Gillar iaf att mysa framför Tv:n när den sänds=)


Hoppas ni har en mysig dag framför er allihop*


EN VECKA KVAR!!Iaf till beräknad förlossning, men hoppas verkligen att det inte blir MER...vill INTE gå över tiden nu när allt värker, fötterna leker balongleken och sömnen blir lackande:(

VISST det är absolut värt det!! Men det är lite tungt nu. kan inte promenera utan onda sammandragningar så det är lite tråkigt. Man får ju faktiskt lov att gnälla liiite=)


Nu lagas det mat här hemma- hungrig som en gnu. Lax + panerad flundra med potatis & hollandaisesås och kokta grönsaker! MUMMA! Anledning till 2 soters fisk? Älsklingen här hemma gillar inte lax så mkt;) Men sålänge jag kan få honom att äta fisk är jag nöjd.


Här har ni som är intresserade lite info om vad som händer i min kropp just nu;)Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.RSS 2.0