Hot mama*




Yeah she is!! Skön video med löjligt snygga Nicole Scherzinger ft. 50 cent



 

 

 

 

 

 


Måndag- Varför känns det som fredag??

Ja, jag är iofs sjukskriven fram tills knodden vill ut och har alla dagar som "helgdag", men denna dag känns verkligen som en fredag! Vill verkligen dra till hemmakväll-köpa gotta & dricka för att sedan ligga i soffan med sambon och se någon bra rulle! Menar mer att känslan för helgmys verkligen har fångat mig idag!

Har även haft en jättemysig förmiddag/dag med en jättemysig tjej från föräldragruppen där tiden bara rann iväg och vi kunde verkligen prata om allt mellan himmel & jord! Sååå skönt att man klickar sådär snabbt med någon man inte direkt känner! En helt klart framtida väninna som man kan dela sina tankar med, speciellt då vi båda väntar första barnet.


En vecka kvar iaf tills beräknat förlossningsdatum...panik?? Njaaa....är rätt så färdig med detta nu då jag mått jäkligt wierd i över en vecka och har haft en jobbig mage i ett par dagar med!! De säger ju att magen gärna kör igång strax innan det är dags, så FÖRHOPPNINGSVIS slipper jag vänta en vecka;) Går jag som jag nämt innan över tiden blir jag säkert fly förbannad, men måste ändå börja tänka i de banorna också så jag inte blir för jäkla besviken haha.


Well nu blir det att handla inför myskvällen:)

Ha det gott alla*



Saturday

Idag har det varit födelsedagsfirande för syrrans kille i deras hem i vinberg! Det vart god mat & fika så kan ju säga att jag kände mig som en BALLONG efteråt. Var längesen jag var så jäkla mätt- Men klagar absolut INTE !! =)

Nu sitter man här efter en powernap som togs direkt efter kalaset, samt lite inköp från Willy´s. Är ensam hemma just nu då älsklingen kollar champions league final med grabbarna;) Ska Chilla lite framför några avsnitt av vänner och äta lite kvällsmat. ÄLSKAR kellogg´s All Bran flingorna och kan lätt leva på det varje frulle & kvällsmat- bra för magen är det faktiskt också!

Vädret utanför är KAOS med regn & blåst så ska bädda ner mig gott i soffan och bara vara*



Ha en bra lördagskväll alla=)




Bildkälla: Google


It´s a new day!

Gårdagen handlade mest om ofantlig trötthet kan jag ju meddela och jag lämnade knappt soffan:S Tog mig ut runt 19.00 för att heja på Påskbergets FK vs Haga Bois div 6. Sambon som är tränare med sin pappa för Påskberget har nu skrivit över sig som spelande tränare och hade matchdebut i deras serie igår, så extra kul att kolla=) Han skötte sig bra måste jag säga!!:)

Idag är det iaf en ny dag och jag känner mig piggare- Thank God. Visst kan det vara härligt att slappa, men fan va man blir sur på sig själv när man inte får gjort ngt vettigt! Ska snart laga stuvade makaroner så att dagens middag är avklarad, för att sedan ta sig ut på en långpromenad! Förhoppningsvis finns det ngn hurtig själ som vill hänga på;)



Hade dock velat ha denna solen och denna utsikten under den kommande promenaden...



Playa del Carmen - Lanzarote 2011-03

V. 38+0- Här börjar vecka 39!!

JÖSSES....Har gått 38 fulla veckor nu och hoppas verkligen det är dags snart så jag slipper gå över- typ de enda jag tänker på nu + att jag samtidigt finner mig själv med en stark känsla- rädsla!! Snart är det ju faktiskt dags, oavsett om jag får innan BF eller efter. Snart har vi ansvar över ett helt nytt fantastiskt liv!


Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

 


Mums*

Efter en dag med att vara matchsupporter (min sambo är fotbollstränare tsm med sin far), shopping på Freeport & Kungsmässan & käk hos svärmor så känner man sig lagom schleten och vill sova lite- MEN ICKE!

Här bakas det bröd:) Det ska bli ca 25 solrosbrödsfrallor av detta och det kommer snart att spridas en underbar doft i hela lägenheten! Längtar tills de är helt klara att avnjuta så där varma och goda!!MMMMMums*


Vädret idag är inte det bästa men det ska antagligen bli bättre i veckan, vilket vi hoppas stämmer!Kan ju aldrig lita på vad de säger till 100 %. Känns dock skönt med lite grått & regn idag- Att faktiskt kunna slappa utan att tänka att man är dum som sitter inne i bra väder...så med andra ord behövs sådana här dagar.


Myskväll på G iaf med nybakt bröd och film-lite gotta får man också unna sig!



Ha en fin söndagskväll alla:)


LÖRDAG!

En kluven dag?? MMmmm lite. Skulle till Gbg senare, men som jag anade tvekar Danne pga att det är innan löning osv- haha. Vännen Becka ska ha grillfest idag så blir det inget Gbg kan hon ju räkna med mitt besök!;)

Snart blir det iaf att fixa till sig så en runda på stan kan bli av nu när det är mys med marknad och massa folk.


Vad har ni för planer?




OK??

Krånglar när man vill inte på andras bloggar och svara på kommentarer osv...så störande!
Men men, här sitter jag uppe sen 06.00 och tar mig en frulle & kaffe innan det är dags för barnmorskan!
Ska bli extra kul idag då hon lovat mig ett ultraljud- Jag nämnde att jag skulle känna mig såååå mkt lugnare om jag fick ett snabbultraljud för att se att allt såg bra ut, så hon gick faktiskt med på det;)

Det tråkiga med denna dagen än sålänge är: Vädret! Regn & rusk.

Håller verkligen tummarna att solen ska hitta sin väg tillbaka och ge oss den sommar vi förtjänar efter ännu en hård vinter. Tyvärr var ju förra sommaren inte alls så underbar eller lång, så detta året borde vi verkligen få det bättre.

Inga andra direkta planer idag, förhoppningsvis mys med fina vännen Lucia och hennes barn, men tveksamt om deras förkylning vågar välkomna mig som höggravid eller inte. TYPISKT att alla ska gå runt och bli sjuka:(
Håller iaf tummarna.


Städ på schemat, mest mest för att hålla igång;) Baka bröd? Oh YES....kommer lukta sååå underbart här hemma:)
Sen tar vi dagen som den kommer, har ju mkt planer än sålänge*



Auf Wiederzehen

Susanne


17 Maj- Norges nationaldag!

MEN...en helt vanlig dag i Sverige-Varberg som än sålänge endast bidragit med regn...



SOM SAGT: Bara regn än sålänge även om dagen inte är slut på långa vägar! Trist, grått & fruktansvärt ensamt. Ingen "vågar" ju sig ut sådana här dagar. Man märker verkligen skillnad på ALLT & ALLA när solen tar sig fram och värmer- oavsett temperatur så bidrar solens strålar till en enorm förändring. Folk liksom "sugs" ut för att bara få känna de få strålarna mot sin hud.

Tyvärr behövs ju sådana här dagar med, men man kan inte annat än att drömma sig bort till dagar med SOL & VÄRME*

Idag är det iaf en STOR dag för NORGE 17 MAJ!!! Nationaldagen som är helt GALEN där borta...Pappa bor ju där sedan ett tag nu och kommer att fira rejält:) Hoppas verkligen att de får en superbra dag med alla glada människor.
Önskar att jag var där, men "situation höggravid" står i vägen;)


Får se hur dagen ter sig här hemma i Sverige- Blir det en hemmadag, eller blir det kanske lite kafferep i gott sällskap?


Ha en bra dag alla*

Kramar


Så trött...

Jag orkar inte vara så jäkla trött asså! Vill ha motivation till att göra något vettigt, men det är la bara att trotsa orklösheten helt enkelt och sätta igång! Middag behövs ju alltid...;)

Städa idag IGEN? Hmmm...låter ju lockande till tusen, men det förtjänar en extra tanke innan det görs haha.


Hur ser er dag ut??



Kram



Poolhäng- Lanzarote 2011

v. 36+ (37)

Så här är det just nu i kroppen men går in i vecka 37+0 på onsdag, alltså v. 38!




Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.



KAFFE!!!



Hade inte alls varit fel...MEN Ica här öppnar 10.00 så får vänta-Måste ha mjölk;)

Lördag!

Här var vi ( eller rättare sagt jag) uppe kl 8.00 för att hinna få i mig frulle en lugn stund innan vi skulle bege oss till GBG! Vad händer där tro? Jojomensansvejsan- Barnvagnen har ju kommit!! Vi skulle givetvis hämta den:) Supernöjd med vårt val, och jag kommer visa bild inom kort. BRIO Happy är märket iaf *

Har faktiskt träffat en väldigt fin vän idag- Josefin! Hon ringde mig och vi båda instämde att det var fööör längesen vi sågs och med det samtalet bestämde vi en impulsträff :) Gött att vi båda kunde denna dag, även om mötet inte blev så långt. Dock välbehövt och det är ju verkligen såå skönt att ha vänner som är sig lika till attityden oavsett hur lång tid det hinner gå mellan träffarna! Kärlek till denna tös*

Nu sitter jag iaf här framför datorn efter en fartfylld dag, gött hemmagjort käk (förutom Ica´s grillade kyckling som jag ej kan ta cred för;) ) & brutal actionfylld storstädning med dammsugarn, dammborsten & golvmoppen! Jäklar anamma ska det ju vara nu när jag vill påskynda lilla pyret i magen min;);)

Var ju inne på förlossningen häromdagen för att kolla att lille bebisen mår bra ( kände ovanligt LITE rörelser om ens det i 2 dagar) för att lugna mitt sinne och mitt oroligt bankande hjärta. ALLT var bra...MEN när jag låg där med pulsmätare och ja, vad det nu heter:S så började jag att få starka sammandragningar som sedan ledde till en jäkla värk!!!! Herrejösses tänkte jag och försökte andas som vi lärt oss på föräldrakursen. Lättare sagt än gjort och detta var ju bara förvärkar...? HAHA vad har jag att vänta....

Sedan kom en av tre barnmorskor in (tydligen var det skiftbyte och helt enkelt bara extrahjälp) & sade

- " Jaha...vi såg att du hade värkar!"
- "Ehhh jaaa...? Vart kom de ifrån ??? jag ville ju bara se att bebisen mådde bra! "
- " Nehe du, det kan ju hända att det är på gång, så vi får kolla lite extra här och sedan se om du öppnat dig."
- "Hmm..Ok....ska jag ringa min sambo????"
- Nej då du kan vänta, det kanske inte behövs. Visst ser vi att det händer grejjer, men det behöver inte vara idag, utan alla är ju så olika."
- "Men asså....menar du att det ändå händer grejjer så att det snart kan vara dags, alltså att jag slipper gå hela tiden?" ( Svarade på hennes kommande fråga att jag hade 3 veckor kvar)
-" Ja asså jag tror inte att du kommer behöva vänta 3 veckor iaf!"

Jag tänkte genast att "YES min känsla var rätt hela tiden!!! Jag kommer få bebis tidigare!!! =)
Men som sagt alla är vi ju olika så försökte dämpa min glädje lite med realistiska tankar, att det faktiskt kunde dra ut på tiden ändå. Barnmorskan tog lite mer prover, allt såg bra ut och jag kunde välja mellan att stanna där ett tag eller åka hem och vila med värktabletter. De jobbiga sammandragningarna samt menssmärtorna i mage/rygg kom ju och gick med hyfsat jämna mellanrum- Men jag valde att åka hem. Kunde knappt sova som en prinsessa men ändå OK. Tabletterna hjälpte dock ej.

Sedan denna kvällen/natten så har förvärkarna kommit- väldigt oregelbundet, men ändå fortsatt för att avta osv.
Därför kör jag full fart i allt jag gör, förbereder städ/tvätt...massa promenader och träffar vänner...allt för att hjälpa till på traven;) Väldigt spännande iaf att veta att vi snart får träffa vår skatt!!!



Många tankar...känslor- en berusande glöd som sprids i hela kroppen!



Ha en fin lördagskväll alla* Besitos

//Susanne




Så fort...så fort.



Tiden flyger iväg...nästan alldeles för fort. Nu närmar det sig förlossning...början på ett helt nytt spännande liv med en oförklarlig kärlek till en alldeles ny individ- Vårt kött och blod- vår skatt som vi för alltid ska vårda ömt.

Många tankar som kommer och går, samt en skrämmande känsla- Att faktiskt snart ha ansvar för en liten människa känns överväldigande!!! MEN jag VET...utan tvekan att vi kommer göra vårat bästa och ge all kärlek vi bara kan! Jag vet...att oavsett hur skrämmande det känns så kommer det att gå bra!! MEN låt mig bara få vara mänsklig och erkänna min oro, mina miljoner tankar och känslor i översvall. Låt mig få vädra det till er mina vänner, bekanta, och speciellt er som vet vad det handlar om. Låt mig få vara den där "jobbiga nyblivna mamman" som ringer för minsta lilla eller som bara behöver stöd.

Jag lovar att jag kommer att vara för evigt tacksam för att ni finns.







Vi tre <3

 

 










Stort tack till Caroline Nastic!
(Fler bilder kommer snart)

Capture the moments

 

































Lovely Friday!

Låg länge i sängen och försökte bli utvilad, men nja...lyckades inte helt:S Blir att skicka in papper för sjukskrivningen idag som är på tok försenade eg pga missförstånd tydligen med jobbet, MEN orkar verkligen inte bry mig. Glad att jag har världens bästa sambo som finns där och stöttar!

Snart blir det att hämta en byrå till bebisen som jag fyndade i veckan och kanske blir det att träffa Emma som annars alltid är på vift haha. Får se hur det blir;)

Kvällen bjuder på salsanight på Harry´s- Det är en gång i månaden endast här i Vbg och jag har aldrig fått tillfälle att dra dit...Nu är det liksom sista chansen för mig innan bebis vill komma om den kommer som beräknat om 4 veckor;) Så jag håller tummarna för att jag verkligen kommer dit ikväll och att sambon backar:S Då kan man ju känna att man vill skjuta honom lite.


Ska iaf avnjuta lite marabou digestive och kanske hitta med lite vettigt, såsom städning? mmmmmmm trevligt det.


Ta hand om er;)





Tuesday










God morgon säger jag! Har legat och sovit länge men det är för att jag faktiskt sovit så dåligt...och då är det ju OK;)
Äter frulle nu och sedan väntar en promenad med Isabelle och hennes dotter Alicia!* Ska bli skönt att ta sig ut lite faktiskt även om vädret inte är så underbart:(

GE MIG SOL! Jag är verkligen född i fel land. Jag drömmer om att faktiskt kunna flytta till varmare breddgrader så man kan njuta av de enkla sakerna i livet just som väder, vind, dans, kultur...problemet är ju dock min sambo som har svårare att känna sig lika äventyrlig:/.....Tiden får utvisa!

Igår var jag ju faktiskt på gekås i ullared och inhandlade nödvändigheter för vår baby! Väldigt skönt att få det gjort måste jag tillägga, och det ända som saknas nu är "lilla apoteket". Vagnen är färdig att hämtas senast den 11 maj så snart står den också här hemma och väntar på lille knodden =)

Går in i vecka 36 imorgon, så tiden går fort. Här har ni lite läsning om vad som händer i min kropp!

**********************************************************************************

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


*********************************************************************************************


Ingen lust!

Ingen lust alls tydligen att skriva av mig...inte ens lagt en enda tanke på att jag faktiskt borde skriva massor nu när jag går igenom det största i livet- Min första graviditet. Tanken på att jag faktiskt kan vara gravid!! Det är något man inte ska ta för givet.

Idag är det iaf 1 Maj...stormen efter gårdagens fester har lagt sig och även om jag faktiskt bara tar allt chill nu finns en trötthet som liknar symptomen efter en hel natts röjj:S Well...jag får passa på att vila mycket innan bebben kommer, för sen...jösses. Då är det kört :)


Snart blir det att dra till fina väninnan Lucia som fyller år idag!! - Grattis till dig hjärtat*


Imorgon börjar ytterligare en ny vecka och denna innehåller faktiskt vårt första föräldragruppmöte, samt MVC för att kolla värdena igen! Nu hoppas jag även at bebisen som faktiskt låg rätt från och med v. 28, vänder sig dit igen! För 2 veckor sedan hade den tydligen lagt sig lite på tvären? Hmm....onödigt! haha.


Ha en fin kväll allihop!


Chaoo






Magen v. 35 ( 27 april)




RSS 2.0