Ultraljud!!

Idag var jag på det RIKTIGA ultraljudet=) De mätte bebisen på alla sätt och vis och kollade att allt var i sin ordning, vilket det var!! Underbar känsla att det växer som det ska och är friskt=)=)=)

Fick inte jättebra bilder då bebisen rörde sig jättemycket, men det är ändå något. Lägger dock inte upp det här.
Könet kunde man inte se heller, så vi får känna efter om vi vill lägga pengar på ett ultraljud i Gbg eller inte. Allt hänger på vad det kostar. Inte ¨så viktigt att veta men det hade varit härligt att veta ändå så man ändå kan börja tänka mer inriktat på namn=) Jättesvårt att komma på vad man vill ha :S

Beräknad förlossningsdatum blev iaf den 7 Juni:) Är alltså i vecka 18+0 imorgon- går alltså in i vecka 19 =)
Gravid vecka 19

Foster i 19:e graviditetsveckan. Fotograf: Lennart Nilsson

 

Bebisen

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

 

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!

 

Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

 

Du

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.

 

Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram!

 

Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet.

 

Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.


Kommentarer
Postat av: Daniel

åååh så fint. Skönt att allt e ok! Mycket skoj väntar framöver!

2011-01-05 @ 00:35:45
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Lexi

God fortsättning snygging!! Härligt med en frisk och välväxande bebiiis!Blir det nåt namn åt det chilenska hållet eller ni kommer inte på nåt alls?

2011-01-05 @ 11:46:05
URL: http://alexxxi.blogg.se/
Postat av: nathalie a leandro

UNDERBART!!!! en san kansla!!!

2011-01-18 @ 15:38:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0