Tuesday


God morgon säger jag! Har legat och sovit länge men det är för att jag faktiskt sovit så dåligt...och då är det ju OK;)
Äter frulle nu och sedan väntar en promenad med Isabelle och hennes dotter Alicia!* Ska bli skönt att ta sig ut lite faktiskt även om vädret inte är så underbart:(

GE MIG SOL! Jag är verkligen född i fel land. Jag drömmer om att faktiskt kunna flytta till varmare breddgrader så man kan njuta av de enkla sakerna i livet just som väder, vind, dans, kultur...problemet är ju dock min sambo som har svårare att känna sig lika äventyrlig:/.....Tiden får utvisa!

Igår var jag ju faktiskt på gekås i ullared och inhandlade nödvändigheter för vår baby! Väldigt skönt att få det gjort måste jag tillägga, och det ända som saknas nu är "lilla apoteket". Vagnen är färdig att hämtas senast den 11 maj så snart står den också här hemma och väntar på lille knodden =)

Går in i vecka 36 imorgon, så tiden går fort. Här har ni lite läsning om vad som händer i min kropp!

**********************************************************************************

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


*********************************************************************************************


Kommentarer
Postat av: sabina

Heeeeeeej finis! jaaa har undrat lite hur du har det :D Jag har det väl bra, sjda? :) Men ojj vad det har hänt saker här då, gravid ser jag.. åh så härligt!! :)Many hugs!

2011-05-03 @ 22:46:00
URL: http://saabs.blogg.se/
Postat av: jannie

Jag tycker du är sjukt snygg och skitsmal. ;) När jag blir på smällen kommer jag bli ett hus min mor gick fan upp typ 18kilo... höhö.

Försöker typ bli bättre men har grym rethosta som gör mig galen!Nighttales.net - följ med i natten tillsammans med en 22årig, rödhårig klubbvärdinna ;)

2011-05-04 @ 01:12:13
URL: http://nighttales.net
Postat av: jannie

hahah nej fan jag jobbar hela helgen :/ har lite panik över det.2011-05-06 @ 12:51:51
URL: http://nighttales.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0